Συνέντευξη με τον κ. Αλέξανδρο Ζήνα, franchisee της THE MINDTRAP στα Ιωάννινα.

«Παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις εταιρείες»… Με αυτές τις λέξεις περιγράφει ο κ. Αλέξανδρος Ζήνας την συνεργασία του με την THE MINDTRAP, την ηγέτιδα εταιρεία στη δυναμική αγορά του intelligent entertainment και των escape rooms. Ο κ. Ζήνας Αλέξανδρος διαθέτει από αρχές Απριλίου 4 θεματικά δωμάτια στην πόλη των Ιωαννίνων και μας μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, την επιτυχημένη πορεία του concept από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, την άριστη οργάνωση της εταιρείας καθώς και την συνεχή υποστήριξη που λαμβάνει από τα μέλη της ομάδας THE MINDTRAP.

FS: Τι σας ώθησε να ενταχθείτε στην «οικογένεια»THE MINDTRAP; Γιατί επιλέξατε την αγορά του intelligent entertainment και συγκεκριμένα το THE MINDTRAP;

ΑΖ: Η έντονη δυναμική της εταιρείας, το ίδιο δηλαδή το brand ήταν αυτό που σε ένα πρώτο επίπεδο με ώθησε στο να διερευνήσω τι συμβαίνει στην εν λόγω αγορά. Στην πορεία, και κατόπιν συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες του THE MINDTRAP – η συνεργασία με τους οποίους θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι άριστη- διαπίστωσα πως η εταιρεία έχει οργανώσει το concept άρτια. Τελικά, κατόπιν και της δικής μου έρευνας βεβαίως, διαπίστωσα ότι η εταιρεία σημειώνει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης, ξεχωρίζει στην αγορά των escape rooms, και κυρίως παραδίδει στους συνεργάτες της μια εξαιρετικά οργανωμένη επιχείρηση, όχι απλά δωμάτια, γεγονός που προσδίδει ασφάλεια στους συνεργάτες της.

FS: Τελικά τι είναι αυτό που κάνει το THE MINDTRAP να ξεχωρίζει στην αγορά των escape rooms κατά τη γνώμη σας;

ΑΖ: Αυτό που την καθιστά την κορυφαία εταιρεία στον χώρο των escape rooms είναι, όπως προανέφερα, ότι το THE MINDTRAP συνιστά μια σωστά οργανωμένη επιχείρηση, δεν είναι απλά δωμάτια που παρέχονται στους franchisees. Αυτό κυρίως όσον αφορά στο κομμάτι των συνεργατών. Από την άλλη, η ποιότητα κατασκευής των δωματίων και των γρίφων, τα έξυπνα concept, η άριστη εκπαίδευση προσωπικού αλλά και η πελατοκεντρική αντίληψη της εταιρείας προσελκύουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

FS:Περιγράψτε μας τη διαδικασία από τη στιγμή που ενταχθήκατε στο δίκτυο μέχρι και την πρώτη μέρα λειτουργίας του THE MINDTRAP. Τι είδους υποστήριξη λάβατε, εκπαίδευση κ.λπ. και κατά πόσο αυτό σας βοήθησε;

ΑΖ: Στις 15 Μαρτίου δεν υπήρχε ούτε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Με την άριστη υποστήριξη όμως, την οργάνωση και την εντιμότητα της εταιρείας, με ένα ακίνητο ανέτοιμο στη διάθεσή μας και το γεγονός πως το κατασκευαστικό κομμάτι, το κομμάτι του marketing αλλά και της εκπαίδευσης έτρεχαν παράλληλα δίχως κανένα κενό, είχε ως αποτέλεσμα ένα εμβρυακό project να υλοποιηθεί επιτυχώς μέσα σε 19 μέρες με το opening να πραγματοποιείται στις 6 Απριλίου!!

FS: Πόσα δωμάτια λειτουργούν; Ποια η ανταπόκριση του κοινού μέχρι τώρα στην τοπική αγορά;

ΑΖ: Στην πόλη μας λειτουργούν 4 θεματικά δωμάτια. Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του καταστήματος, τα πηγαδάκια έδιναν και έπαιρναν.
Στην ουσία πώς λειτουργεί το παιχνίδι; Μαζεύεται μια παρέα από 2 έως και 6 άτομα, επιλέγουν ένα δωμάτιο και κάνουν την κράτησή τους ανάλογα με την ημέρα και ώρα της αρεσκείας τους αλλά και τις διαθεσιμότητες! Έρχονται στον χώρο μας και τους υποδέχεται μια κοπέλα η οποία τους παρουσιάζει τους κανονισμούς του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, τους παραλαμβάνει ο game master μας και τους κλειδώνει στο δωμάτιο. Η ομάδα θα πρέπει να αναζητήσει για κλειδιά, στοιχεία, αντικείμενα, κωδικούς, να ξεκλειδώσει πόρτες, ντουλαπάκια, κουτιά και να λύσει κάποιους γρίφους, ούτος ώστε να αποδράσει από το δωμάτιο μέσα σε 1 ώρα. Φυσικά, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν έως και 6 βοήθειες (1 βοήθεια ανά 10 λεπτά) από τον game master ο οποίος τους παρακολουθεί μέσα από τις κάμερες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού!
Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν πρωτοφανής και τα νέα για αυτόν τον καινούριο και εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης στην πόλη μας διέρρευσαν, τραβώντας έτσι την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την προβολή μας και για την παραγωγή ειδήσεων όσον αφορά το THE MINDTRAP.

FS: Έχετε σχέδια για το μέλλον;

ΑΖ: Με την επιτυχή υλοποίηση αυτού του project, άνοιξαν πολλές πόρτες και οι προτάσεις για επενδύσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Ήταν η πρώτη μου επιχειρηματική και επενδυτική κίνηση και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα αυτής, φυσικά και θα ακολουθήσουν και άλλες. Ήδη συζητάμε για περισσότερα δωμάτια αλλά και για άλλες πόλεις.

FS:Ποια είναι τα βασικά συστατικά επιτυχίας κατά τη γνώμη σας στη σχέση franchisee-franchisor. Πώς θα περιγράφατε αυτή τη σχέση στη δική σας περίπτωση;

ΑΖ: Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας, είναι οι ξεκάθαρες συμφωνίες, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η εχεμύθεια, η αμεσότητα και η υγιής συνεργασία. Τη δική μας σχέση με την εταιρεία THE MINDTRAP θα την περιέγραφα με μια απλή πρόταση: Παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις εταιρείες…

http://franchiseportal.gr/el/sections/102/articles/1633-the-mindtrap-mia-sosta-organomene-epikheirese